недеља, 1. април 2012.

Uskrsnja Jaja punjena senfom, majonezom i prazilukom


Kada prodje Uskrs, obavezno nam trebaju ideje šta da radimo sa "nagomilanim " jajima, takodje možete ih napuniti ovim odličnim punjenjem i poslužiti uz Uskršnji tučak, možete ih napraviti i sada-danas! Ma ko će čekati priliku, da proba ove aromatične zalogaje!!!



Potrebno je:
10 jaja
200g majoneza-1 kesica
1 kašikica senfa
pola struka praziluka.
Priprema:
Jaja obariti, treba da budu tvrdo kuvana.
Oljuštiti i oštrim nožem prepoloviti na pola.
Izvaditi žumanca, usitniti viljuškom, dodati majonez i senf, možete posoliti po ukusu.
Praziluk iseći na kolutove.
Sve dobro pomešati.
Puniti jaja i od gore ukrasiti kolutovima praziluka koja ste izdvojili, za ukrasavanje.

3 коментара:

  1. odlično jelo, predjelo, zakuska, ...., sviđa mi se punjenje i jako lijepo i dekorativno izgleda. Baš za praznični stol !

    ОдговориИзбриши
  2. obično nemam problema sa nagomilanim jajima poslije uskrsa jer prakticiram da ih kuham po potrebi, ali ovako punjena jaja volim i van praznika, pogotovo mi se ovdje sviđa poriluk

    ОдговориИзбриши