петак, 1. март 2013.

Lupo Recepti-Partty Time-

Ako uskoro imate neki partty ili dečiji rodjendan! Lupo Marshall grill Pekač i ovaj put nudi spas u zadnji čas.






KARAKTERISTIKE
• Šerpe izradjene od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum
• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena



Namaz od gorgonzole


Potrebno je:
1 pakovanje krekera slanih
100g gorgonzole
100g mariniranih šampinjona
2dcl kisele pavlake
masline
Priprema:
Šampinjone iseckati, gorgonzolu narendati tj usitniti.
Sve pomešati sa kiselom pavlakom.
Mazati na krekere i ukrasiti maslinama





Potrebno je:

4 jajeta
2 kasike kisele pavlake
so
malo karija 
1 kasikica senfa
malo iseckanog lisca persuna

Potrebno je:

Jaja skuvati da budu tvrdo barena
Oljuštiti.
poloviti na pole i pazljivo izvaditi zumnaca
žumanca usitniti viljuskom, dodati senf, pavlaku i začine.
Sve lepo sjediniti.
Puniti jaja sa smesom i od gore staviti naseckan peršun.






KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….

• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna

• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W


Mini pizze
Potrebno je:
500g brašna
1 kašikica šećera
1kašikica soli
1 kašikica sirćeta
pola kocke kvasca
130ml ulja
130 ml mleka
180ml vode
50g margarina
žumance
Za nadev:
origano
šunkarica
trapist
šampinjoni
kečap

Priprema:
U malo mlakog mleka staviti šećer i kvasac, te ostaviti malo da nadodje i da zapenuša.
Sjediniti ulje, mleko, sirće so i dodajte potom kvasac.
Prosejte brašno  i sve spojite te zamesite testo.
Otavite bar 1h da naraste.
Testo razvucite oklagijom na 172 cm debljine.
Razvučeno tetso prvo premažite žumancem.
potom poredjajte sastojke za nadev i urolajte.
Rolat iseći na krugove i staviti na pek papir.
Na svaki kolut staviti malo margarina
Ako pečete u pekaču poredjajte ga u pleh za pekač.
U pekaču pecite 10 minuta uz to da ste ga prethodno zagrejali 5 minuta.
Ako pečete u rerni pecite na 200C. Gotove su kada porumene-

 Enjoy!!!






3 коментара:

  1. Obozavam pizze u svakom obliku, deca su za tim godinama ludovala, a bogme i brzo se pravi. Nekada sam cesto pravila mini pizze, a sada samo velike, svi koji su jeli, kazu da odlicno pravim. Hvala na divnim idejama, draga moja Banacanko!

    ОдговориИзбриши
  2. Rado bih navratila na ovaj party i isprobala sve što si nam ponudila, ali sigurno bih se najviše zadržala kod mini pizza, super izgledaju !

    ОдговориИзбриши